Vælg en side

One for All
Har afprøvet Molotows “One for All” tusch på bomuldsstof. Har for ca. 25 år siden leget en del med Posca tusch, og har forskellige steder læst at Molotows tusch skulle være af bedre kvalitet.

En tur i Stof2000 efter et stykke hvidt bomuldsstof, – det koster ikke ret meget, og så indkøb af et godt udvalg af Molotow “One for All” tusch, hvilket hurtigt kan løbe op i en slags penge. Nåh, det er ikke prisen jeg vil teste, men tuscherne…

Step 1:

20120331-230504.jpg
Har rentegnet mit layout, og har tegnet motivet ved at lægge stoffet over min rentegning. Alt sammen med blyant.

Jeg er herefter begyndt at farvelægge en del af mønsteret i bogstaverne.

Step 2:

20120331-230921.jpg
Har fået lagt farver på det meste af navnet, synes at tusch’ne er supernemme at arbejde med, og farven flyder pænt. Mindes klatter, spruttende penne, da jeg arbejdede med Posca tusch. Man kan nemt lave “Cut-backs” – de dækker godt!! Husk at farven skal tørre inden du gør det, ellers blender de istedet.

Step3:

20120331-231436.jpg
Har nu lagt skyggen på – lyse farver først, og så de mørke farver!! På den måde mindsker du risikoen for at de lyse skal male over de mørkere farver, hvilket kan give bøvl ved høje lys/mørke kontrast!!

Tuscherne er en sand fornøjelse!! Ryst lidt, og farven løber ikke tør! Eller giv et let tryk med spidsen, hvis du skal bruge til et større område.
2mm tuschen er fin til de tynde streger, man kan dog med stor fordel købe en ekstra tip, der ændrer 2mm tip’en til en 1mm tip. Fikst!!

Step 4:

20120331-232320.jpg
Har fået lagt hvide streger på, de skal påføres af et par gange for at få den bedste dækkende effekt!!
Baggrunden har fået en omgang sort Marabu tekstilmaling, som jeg har købt i Colorama. Jeg har malet det sorte på med pensel.

Step 5:

20120331-232852.jpg
Sidste del af processen består i at fixere farven på bomulden. Jeg har taget strygejernet, skruet max op, slukket for dampen og strøget godt og grundigt på stoffet i adskillige minutter for at sikre mig at det kan tåle en tur i vaskemaskinen.

Og endelig er stoffet blevet klippet til, har fået sat en lynlås i toppen og er endt som en frugtpose, som min datter med garanti er den eneste i SFO’en der har!!

Molotows tusch kan købes flere steder herhjemme via nettet, bl.a. hos: Creas, Run for Cover eller i Flensborg, Tyskland hos Caramba.

Ha’det sjovt!!