71 755 766

Privatlivsindstillinger

Indrømmet – basketballspiller er jeg ikke. Men jeg kunne ikke lade være med at tænke fuldmånen ind som basketball’en i kurven.

Kamera, stativ og lang eksponering….og så god tålmodighed! Dette billede blev eksponereret i 30 sekunder, hvilket kan være med til at give nogle fantastiske effekter og vindunderlige klarheder i billeder. Farverne er monotome, men månens skær i basketballkurvens stålnet bryder de klare stråler og skaber ‘lens flare’, som giver ‘pletter’ og spil i forskellige farver.

Og det med lang eksponering blev til en sen,  kold aften i marts, hvor jeg til sidst var oppe at eksponere billeder i 6 minutter. Lav ISO (100), højt blændetal (32) og lukketiden sat på BULB. Når man så trykker på aftrækkeren åbner kameraet for slusen, og lyset kan strømme ind. På grund af det høje blændetal er det ikke så meget lys der kommer ind, så eksponeringstiden bliver lang. Og den bliver lang, da min ISO (lysfølsomhed) er sat til 100. 360 sekunder efter mit første aftrækkertryk trykkede jeg igen, og lukkede for eksponeringen.

Selve billedet blev meget passende, men til min forbavselse kunne jeg se at månen synligt havde flyttet sig i løbet af de 6 minutter. En oval måne er ikke lige det mest naturlige, så i dette tilfælde er ultralang eksponeringstid ikke det optimale.

Full Moon Hoops

 

Men jeg kunne sagtens se lange eksponeringstider brugt andre steder. Mere herom i en kommende indslag her på siden. God fornøjelse med at eksperimentere med dine billeder.