71 755 766

Privatlivsindstillinger

Sønderborg Ringridning 2013

Endnu en gang er mit plakatforslag blevet valgt til at være årets ringriderplakat til Sønderborg Ringridning. Det enkle oplæg til årets plakat var “125” – som symboliserer 125 års jubilæum for ringriderfesten i Sønderborg.

 

 

 

Tanker bag udformningen

Siden 1888 har Ringriderfesten eksisteret i Sønderborg. I 2013 bliver dette til et 125 års jubilæum, som bevis på en vedblivende succes. I 125 år har mand (og kvinde) redet i galgerne mod ringen med hullet.

En lanse, en hest, en rytter. I 125 år. Simple elementer, som tilsammen udgør den ædle sport og  Sønderjyske tradition ringridning. En rytter fører sin hest frem mod galgen og tager ringen med sin lanse.

Jeg har i min udformning af plakaten, været meget bevidst om at holde stilen i det meget enkle, men stadig sigende udtryk.

 

Fokus på elementerne

125 er et flot tal, når man tænker jubilæer. Det er ædelt og stærkt. Så den gyldne farve er symbolet på ædelt metal der varer ved. Farven udstråler varme, glæde, sommer og sol.

125 er tre tal. Lige som de tre elementer der udgør ringridningen: Lansen, hesten og rytteren.

Et-tallet er lansen, som forrest føres mod galgen med ringen. Hvid, ret og spids.

To-tallet er hesten, som er den der fører lansen og rytteren frem mod galgen. Naturens farve, adræt og bevægelig.

Fem-tallet er rytteren, som styrer hesten og lansen. Som med præcision fører spidsen af lansen i ringens øje. Sort som skarp og som påklædningen delvis kræver det.

Kombinationen af tallene med elementerne er med til at gøre plakaten simpel, så der ikke er unødig støj. Skriftypen som er brugt til hele plakaten er Futura i forskellige skriftsnit. En enkelt, men dynamisk skrift som er meget tydelig.

Sønderborg Ringridning 2013 plakat

 

Sønderborg Ringridning afholdes i år fra den 12. – 15. juli på Ringriderpladsen i Sønderborg. Læs meget mere om Sønderborg Ringridning på ringriderfestens hjemmeside www.ringriderfest.com