71 755 766

Privatlivsindstillinger

I min evige søgen på inspiration stødte jeg for nylig på noget der hedder Rangoli. I forbindelse med Sønderborg Kommunes forsøg på at blive valgt som kulturhovedstad i 2017 er der lavet Rambla langs stranden i Sønderborg. Forskellige multikulturelle indslag præsenteres, og her stødte jeg første gang på Rangoli.

 

 

 

Sønderborg Kulturhovedstad 2017

Rangoli – Former og Farver

Rangoli er geometriske former i sprudlende farver, som stammer fra Indien. Rangoli laves både inden- og udendørs i Indien, og er egentlig en hellig hilsen til hinduistiske deitier. Rangoli regnes også for at bringe held og lykke, så der er forskellige aspekter i denne kunstform.

Rangoli er et farvet pulver, lavet af granuleret ris, eller rismel, som indfarves i forskellige stærke farver. Pulveret strøs fra hånden, ofte ´tegnes´der for med en hvid farve, hvorefter man drysser farver i mønstrene bagefter.

Indisk gadekunst i Sønderborg

Det er en yndet kunstart for kvinder i Indien, og på ramblaen var det ogå mest kvinder der gjorde de hvide streger (som sjovt nok var tegnet af mænd) til farvestrålende kunst.

Mønstene er oftest geometrisk figurer, blomster – men kan også være meget komplekse billeder med flydende overgange imellem farverne.

På billederne kan man se processen fra de hvide optegninger til smukke, færdige blomster.

Sønderborg Kulturhovedstad 2017