71 755 766

Privatlivsindstillinger

Fik et brev i januar…. Det var et af de breve, hvor man ikke er helt sikker på, hvem det er fra. En invitation til at deltage i en konkurrence med 9 andre grafiske virksomheder fra Sønderborg-området. Opgave: hvordan skal plakaten til årets ringriderfest i Sønderborg se ud?? Afsender: Ringriderfesten i Sønderborg.

Første input
En briefing, og herefter i gang. Man har fra ringriderkomiteens side valgt at noget aktuelt skal være tema på plakaten. Noget meget aktuelt i Sønderborg i 2012 er indvielsen af motorvejen fra Kliplev til Sønderborg – som så skal indgå i plakaten.

Ringridning og motorvej…. Ikke at det ligefrem råber “Juhuu” af hinanden. For hver gang der er heste på motorvejen er det som advarsel i trafikradioen at disse optræder. Men med en håndfuld metaforer kan man nok få de to ting til at spille lidt sammen: Mod målet i høj fart!!

Research tid
Karakteristisk for motorvejen der bygges af det østrigske Strabag er de flotte rammebroer, som hele motorvejsstykket er forsynet med. En flot, buet form –  uden midterpille. Har været inde på KMG’s hjemmeside, hvor brochurer om projektet beskriver disse broer.

Hest og ringriderlogo’et er også et must, og så er der de to hovedsponsorer Sydbank og KPMG  der har betalt for at få deres logo’er på plakaten. Samt en web adresse på ringriderfesten samt dennes Facebook side.

Teksten med datoer skal være pænt læseligt, når plakaterne hænger i  områdets lygtepæle, så her skal der vælges en enkel, stilren og letlæselig skrift.

En inspirationstur på Ringridermuseet – mange tak til Jens Schmidt, der forsynede mig med de mest fantastiske historier om ringridningen i Sønderborg igennem de sidste mange år. Kan da virkelig kun anbefale en guidet tur på Danmarks eneste ringridermuseum!!

Konlusion
Hest, bro og fart er nøgleordene i mit udgangspunkt.

Personligt har jeg altid været fascineret af de gamle danske plakater. Kan godt lide den struktur der er i dem. Derfor er den struktur fra disse plakater noget jeg gerne vil have med for at layoutet ikke blIver for sterilt at se på.

Reading, set, go!
Ud og tage et billede af den sidste bro inden man når Sønderborg. Mødte en vagt og røg her med i statistikken over uønskede besøgende på den endnu ikke færdige motorvej.

Herefter blev elementerne rentegnet, skrifttype blev valgt og de obligatoriske elementer blev sat ind. Og ligepludselig faldt det hele på plads!!

Aflevering og ventetid
Som altid går tiden fra at man har afleveret en opgave til man får bedømmelsen altid utrolig langsomt!! Det der var mest spændende var tanken om, hvad de andre havde fået ud af opgaven. Hvordan havde de fået tingene til at se ud, – hvor forskelligt kunne det komme til at se ud??

Mojn, vi ses til Ringridning i Sønderborg!

Sønderborg Ringridning 2012 Plakat