71 755 766

Privatlivsindstillinger

Street Art!

En superfed udstilling, med en stak rigtig dygtige kunstnere. Brandts Klædefabrik i Odense åbnede fredag d. 7. september 2012 dørene op for udstillingen: “Street Art: The New Generation“.
Med såvel danske som internationale kunstnere fra Finland, England, Tyskland og Frankrig er der lagt op til street art fra den mere kreative skuffe! Se udstillingen frem til den 25. nov. 2012.

 

Imponerende og inspirerende

Som barn af 70/80’erne er jeg vokset op med graffiti og den ungdomskultur der hører til. På en lejrskoletur til Bornholm i 1985 var vi et par timer i København, og dér var jeg ca. 4 timer i drømmeland. Ægte graffiti på murene, tags og en storbystemning, som jeg aldrig havde oplevet før. Omend ikke helt samme eufori som dengang, fik jeg stadig en wow-fornemmelse, da jeg kom ind på Brandts Klædefabrik. Jeg kørte i hvertfald hjem fra 5000 til 6400 med en god røvfuld inspiration til at tænke anderledes kreativt på!

Mester 88 (DK)

Man mødes af det par fede pieces af Mester88, der med fotografisk gengivelse har svunget sine canner i hele trappeopgangen. Mester88 er en dansk graffitimaler, og har stort set malet alt man møder i gangen, inden man træder ind i selve udstillingen. Fed stil og meget naturtro motiver!

Mester88 graffiti piece - Street Art

 

Toasters (UK)

Inde møder man en videoinstallation, der fortæller om det engelske projekt Toasters. Deres virken består i al sin enkelthed i at slave paste-ups, eller male stencils med billedet af en brødrister (deraf: Toaster). Helt enkelt foregår det oftest i hvid, sort og orange – dog med undtagelser, hvor de bruger hele farvepaletten.

 

Tejn (DK)

Man når heller ikke ret meget længere, før man støder på den første af flere smedede figurer. Disse er altid låst fast til en pæl eller andet i det offentlige rum. Tejn er kunstneren bag disse sjove, humorisktiske “lock on’s” med hver sin historie.

Tejn - Lock on

 

Miss Take (DK)

Miss Take er en ung danske kunstnerinde der primært arbejder med sort/hvid vægmalerier, og hun havde i anledningen lavet et kæmpe et på gavlen udenfor selve udstillingshallen. Imponerende størrelse at arbejde i – jeg bliver i hvertfald imponeret i forhold til arbejdshøjder og det at kunne have overblikket over et så stort kunstværk!

Miss Take - kæmpe vægmaleri uden for Brandts Klædefabrik

 

Storm (DK)

Storm er Københavnsk graffitikunstner, og har været aktiv siden starten af 90’erne. Som medlem af Heavy Artillery Crew har Storm brugt det meste af verden som sit lærred. Arbejdet er fedt lavet – de nærmest trinløse farveovergange og den meget frie stil sammen med det fede farvevalg er guf for øjnene!

Storm - Street Art

 

Thomas Lægaard Sørensen / Koolbandi (DK)

Thomas er både street artist, men er også musiker. Dette har resulteret i navnet Koolbandi. Piecet på udstillingen er malet op i et bybillede, og er en signatur af BIEL.

Biel by Koolbandi

 

Kill The Bro (DK)

Kill The Bro har arbejdet med street art siden 2010. Hun blander ofte det smukke med det grimme, og arbejder med meget skæve proportioner i sine værker.

Kill The Bro - Street Art

 

End of Part 1

Her var lige en kort beskrivelse af de første 7 deltagende kunstnere. I det kommende (inden for en uges tid) indlæg vil jeg vise tingene fra de sidste 6 kunstnere. Glæd dig, for heriblandet er bl.a. perlepigerne fra Oeps Crew, Invaders, Bujahuli,  Otto Maja fra Finland og ikke mindst Slinkachu’s små mænd og Mentalgassi med deres vildt fede måde at skabe overraskelser i eksempelvis hegn på gaden. Følg med her på siden, eller abonnér på indlæg via RSS-feed og få indlægget direkte i din indbakke.

 

Læs 2. del af “Street Art: The New Generation” her på artworx.dk

 

 

Hvem kan jeg opleve på “Street Art: The New Generation” på Brandts Klædefabrik?

Man kan bl.a. opleve værker af: Mester88 (Danmark), Toasters (England), Mentalgassi (Tyskland), Bujahuli/Nimi Collective (Finland), Thomas Lægaard Sørensen/Koolbandi (Danmark), Storm/Heavy Artillery Crew (Danmark), Miss Take (Danmark), Tejn (Danmark), Slinkachu (England), Kill The Bro (Danmark), Oeps Crew (Danmark), Invader (Frankrig), Otto Maja (Finland).

 

 

Find vej til  “Street Art: The New Generation”

Vis stort kort