71 755 766

Privatlivsindstillinger

Du kender det sikkert – kreativt overload!

Hovedet fuld af idéer om, hvordan du gerne vil have dine ting til at se ud. Måske kender du så sikkert også hvad det koster at få alle disse idéer ud af hovedet og realiseret dem. I det følgende indlæg fortæller jeg lidt om, hvordan du med få midler kan skabe et flot og unikt motiv til en t-shirt.

 

 

Vi Løber For Laura.

I forbindelse med “Stafet For Livet“, som arrangeres af Kræftens Bekæmpelse har vores mødregruppe (5 familier bestående af i alt 9 voksne og 12 børn) besluttet at deltage, da Laura på 5 år fra mødregruppen tidligere på året desværre har fået konstateret leukæmi. For en god ordens skyld må jeg lige fortælle at Laura straks efter diagnosen har været i behandling, og er nu ca. et halvt år efter uden kræftceller i kroppen. Kræftceller eller ej, – behandlingen af Leukæmi varer i ca. 3 år, så hun får stadig ofte kemo, og er meget sårbar overfor andre, simple sygdomme. Så udfordringerne er på ingen måde slut for familien.

Vi andre synes ihvertfald det var grund nok til at vi ville lave et hold til Stafet For Livet, dedikeret til Laura!

Fotografi af Laura, justeret i kontrast mv.

Budget.

Formålet med Stafet For Livert er at samle penge ind til kræftforskning, og hver deltager betaler 100,- kr. for at være med til stafetten. Man går så fra lørdag middag kl. 14.00 til søndag formiddag kl. 10.30 – og hele tiden skal der gerne være én fra holdet på banen. Dette netop for at symbolisere at man som kræftpatient kæmper døgnet rundt.

Og netop for at kunne donere så mange penge til Kræftens Bekæmpelse som muligt, var der ikke så mange penge til at gøre så meget andet end at tilmelde et hold. Via sponsorer er det lykkedes at få sponsoreret t-shirts, og artworx har valgt at sponsorere trykket til trøjerne. Men pengene hænger som bekendt ikke på træerne, så et enkelt tryk i én farve er hvad det kunne blive til. Men når man har små midler må jo så bare være lidt mere kreativ!

Kreativ udfordring.

Da Laura er vores holdepunkt i denne udfordring synes jeg det ville være på sin plads, at hun på en-eller-anden måde var en del af logo’et. Og holdets navn “Vi Løber For Laura” skulle selvfølgelig også være der. Print-selv på fotopapir og stryg det på en trøje var oppe at vende, men dette papir er forholdsvis dyrt, og det holder ikke ret længe før det bliver grimt i vask osv. At male på t-shirts med tusch var også en mulighed, men de ville ikke blive ens, og det ville sikkert ikke blive pænt.

Kreativ løsning.

At sætte holdnavnet op til tryk er der ikke mange ben i. Navnet skal blot være let læseligt, og så må trykket ikke være større, end at det kan være på en t-shirt til en 3-årig. “Vi Løber For Laura” har deltagere, der kræver størrelser fra 3-4 år og op til 3xl, så det må ikke være for stort, og ikke for småt. Så en passende bredde omkring de 22 cm kan være – og ses på alle størrelser.

Farvevalget er landet på en frisk ceriserød, magenta eller mørk pink – om nogen vil, – dette er lige Laura’s farve, og er en glad, energisk og smilende farve!

Vi Løber For Laura Logo

 

Billedet af Laura.

For at kunne få Laura med på motivet har jeg taget et billede af hende på en mørk baggrund. Min tanke er at omdanne dette billede til en silhouet af hende, dog med lys/skygge, så man kan genkende at det er hende der er på motivet. Har derfor trukket billedet ind i Photoshop, og justeret grundigt på kontrasten og sort/hvid forholdene i billedet.

Herefter har jeg importeret billedet ind i Adobe Illustrator, hvor jeg har omdannet fotografiet til vektorgrafik i én farve. Fjernet lidt overskydende pletter, og gjort baggrunden helt ensfarvet sort. Fordelen ved at arbejde med vektorgrafik er at man kan skalere det op og ned i størrelsen, uden at det går ud over kvaliteten.
Herefter har jeg sat det sammen med holdnavnet i Illustrator, og lavt det fra sort om til den røde farve. Filen afleveres til trykkeriet som pdf, og retur er der kommet de flotteste tryk, klar til at sætte på t-shirts’ne.

Den færdige t-shirt med tryk på i én farve

T-shirt med tryk på.

Fra Idé til udfordring, til fotografi og en tegning er vores t-shirt nu klar til at blive båret i optoget igennem Sønderborgs gader, og herefter det meste af et døgn på Ringriderpladsen i Sønderborg.